De eerste test van de app!

Hier en daar heb je waarschijnlijk al wel wat opgevangen over onze app, waar wij achter de schermen druk mee bezig zijn. Het bouwen van een app is een tijdrovende klus, maar daarom is het extra mooi als bepaalde mijlpalen worden behaald. Vorig weekend was zo’n mijlpaal: voor het eerst kon de app worden getest!

We maken onze app om ervoor te zorgen dat je onze spellen altijd kunt spelen, waar en wanneer je maar wil. Het wordt dus een stuk makkelijker om Get Lost te spelen, omdat spellen nu ook mogelijk zijn zonder onze begeleiding ter plaatse.

In deze app komen typische Get Lost-spellen te staan: verhalen waarin je voortgang boekt door het oplossen van puzzels. Natuurlijk moet je er weer opuit, want de spellen die gemaakt worden, zijn per speelstad aangepast. Je kunt de spellen op eigen houtje ervaren, omdat je telefoon je door het spel kan leiden.

Om ervoor te zorgen dat dit goed zal werken, hebben we de test van vorige week georganiseerd. Deze test werd gebruikt om te kijken of de app gebruiksvriendelijk genoeg is en of het design van de app goed is. Om dit te testen, konden de testers onder andere het introductiespel spelen.

Het was spannend om iedereen voor het eerst te laten spelen binnen de nieuwe app, maar de hele testsessie ging gelukkig erg goed. De spelers gaven aan dat het leuk was om ons spel te spelen en we hebben ontzettend veel nuttige feedback verzameld. Nu kunnen we met goede nieuwe inzichten doorbouwen aan de volgende testversie!

Oud-deelnemers en andere geïnteresseerden zijn via onze nieuwsbrief ingelicht over de test en zij konden zich vervolgens aanmelden voor deze testdag. Wil jij ook op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen en misschien zelfs bij toekomstige tests helpen? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief!

Heb je deze test gemist, maar wil je wel graag onze puzzels uitproberen? Op Facebook, Instagram en deze website plaatsen we regelmatig uitdagende raadsels en puzzels, dus houd ons in de gaten!

 

Zoë Medema