Puzzeluitdagingen in quarantainetijd

We leven momenteel volgens de regels van een -het klinkt bijna als een titel van één van onze spellen- intelligente lockdown. Normaal gesproken betrekken we als Get Lost zoveel mogelijk de buitenwereld in onze spellen, maar ook nu we binnen moeten blijven, willen we je uitdagen met onze nieuwe challenge. We zijn aan de slag gegaan en hebben Safe Inside gemaakt! Safe Inside is een korte puzzeluitdaging van drie uitdagende puzzels. Los de puzzels snel op om zo hoog mogelijk in de ranking te komen. Deel je score en daag je vrienden uit om jouw tijd te verbreken.

Safe Inside is inmiddels twee weken live en wordt massaal gespeeld. Al ruim 1000 spelers hebben onze puzzeluitdaging weten te vinden, waar we supertrots op zijn. We hopen puzzelaars zo wat leuke afleiding te kunnen bieden in deze gekke tijd. Natuurlijk zijn wij niet de enige puzzelmakers die voor zulke afleiding zorgen. We hebben voor jullie een aantal gratis spellen op een rijtje gezet. Dit zijn spellen die wij zelf ook met veel plezier spelen en waardoor we soms zelfs inspiratie opdoen voor onze eigen nieuwe spellen. 

De mensen achter The Enigma Emporium bezorgen je een escape room in je eigen huiskamer. Prachtig ontworpen kaarten met puzzels, vol mysterie en uitdaging. Speciaal om puzzelfanaten bij te staan tijdens het thuiszitten, hebben ze een van hun spellen, “Wish You Were Here”, gratis beschikbaar gesteld. Via een downloadlink krijg je een PDF met de puzzels. Het is te spelen op je computer, maar het wordt sterk aangeraden om de onderdelen uit te printen. Je ontvangt 5 losse ansichtkaarten als uitdaging van een crimineel: “Catch me… if you can.” De kaarten zitten vol met codes, raadsels en andere puzzels die opgelost moeten worden om het mysterie te ontrafelen. Hier vind je het gratis spel van The Enigma Emporium.

Escape Room The Game biedt een escape rooms in de vorm van bordspellen. Tijdens het spelen proberen ze je zo veel mogelijk het gevoel van een echte escape room te geven. Ook bij deze spellen heb je 60 minuten de tijd om te “ontsnappen”. Ze bieden ondertussen al meer dan 15 verschillende spellen aan. 

Ook hebben ze onlangs een gratis demospel uitgebracht: Isolation. Hierin je kennis met de manier waarop hun spellen werken. Net zoals bij het eerder genoemde spel van The Enigma Emporium, kun je de puzzelonderdelen downloaden en uitprinten. In dit spel ben jij onterecht veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf, voor een moord die eigenlijk gepleegd is door criminele organisatie: Salvatores. Eenmaal in de gevangenis, blijkt je celgenoot Daniel Cortez te zijn, een berucht lid van Salvatores. Ze staan erom bekend niet te houden van losse eindjes. Lang verhaal kort, je hebt 15 minuten om te ontsnappen uit deze cel, voordat je leven definitief voorbij is. Hier vind je het gratis spel van Escape Room The Game.

Naast de spellen die hierboven uitgelicht zijn, zijn er natuurlijk nog een heleboel andere (gratis) puzzeluitdagingen te spelen. Zo staat dit weekend in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant de Dr. Denker Paaspuzzel. Een lijst van cryptische rebussen om je hersenen lekker te laten kraken dit paasweekend. En neem voor nog meer puzzelmomenten ook eens een kijkje op de spellenpagina van Pepper.com. Hier vind je een grote selectie aan gratis (demo)spellen.

We hopen dat deze spellen dit weekend en de komende weken wat afleiding kunnen bieden. 

Heb je Get Lost: Safe Inside nog niet gespeeld, maar ben je inmiddels wel enthousiast? Ga dan snel de uitdaging aan, daag je vrienden uit en blijf vooral #SafeInside!

Zoë Medema