Voorstellen: Sergio

Joejoe 👋

Mijn naam is Sergio, de laatste van de tot nog toe vier mensen die zichzelf samen “Get Lost” noemen. Hoewel ik zeker een aandeel heb gehad in het project waarmee het allemaal begonnen is, zat ik destijds nog niet bij het team. Vóór het ontstaan van Get Lost had ik al vaker projecten met Mark gedaan. Toen hij mij vertelde over het idee om een dag te organiseren waarbij mensen buiten hun comfortzone moesten treden en uitgedaagd werden om net even anders na te denken, was ik gelijk enthousiast. Ik heb het team (Mark, Zoë en Koos) toen geholpen met het testen van puzzels, het maken van een heus radioprogramma wat de deelnemers onderweg zouden horen en ik was ook vrijwilliger op de dag zelf.

Toen het (school)project er op zat voor Mark, Zoë en Koos, konden ze het nog niet helemaal loslaten. Mark zou zijn volgende periode gaan afstuderen, net als ik. Het idee ontstond om samen verder te gaan met Get Lost en er ons afstudeerproject van te maken. Want wat zou het gaaf zijn als we meer mensen deze ervaring konden bieden, om ze zo op te jagen en uit te dagen met puzzels en opdrachten. Misschien zou dit kunnen in de vorm van een app?

Je raadt het al; dat is precies waar we aan hebben gewerkt. Hoewel de app nog volop in ontwikkeling is, hebben we onze afstudeerperiode gewijd aan het onderzoeken van de achterliggende psychologische principes en het testen en realiseren van verschillende prototypes. We kregen onder andere de kans om als bedrijf een activiteit voor al onze docenten te organiseren. Hiervoor maakten we een gaaf multimediaal verhaal, waarbij één van de docenten ontvoerd was en de teams hem (binnen de tijd) moesten bevrijden. Het locatiegebonden spel speelde zich af vanaf de telefoon. Fysieke en digitale opdrachten wisselden elkaar af en soms werden ze zelfs gecombineerd. Zo moesten spelers de stad in om digitale puzzelstukken te verzamelen. Hoe ze die konden vinden? Door mensen op straat aan te spreken en te vragen om naar een speciale link te gaan. Als ze genoeg mensen (en dus puzzelstukjes) hadden verzameld, konden ze de telefoons tegen elkaar leggen om de puzzel op te lossen. Zo vonden de de oplossing die ze verder zou helpen.

Dit is ook waarvoor ik bij Get Lost zit, namelijk het ontwikkelen van de app en de technische en visuele dingen die hierbij horen. Een hele opgave, zoals je hieronder misschien wel een klein beetje kunt zien.

Dit zijn een paar schermen die je straks kunt tegenkomen in de app. Het is mijn taak om alle deze allemaal werkend te maken en om de verhalen die we bedenken tot leven te brengen.

Het ontwikkelen van een “real life game” brengt veel uitdagingen met zich mee. Je stuurt mensen de wijde wereld in, dus je wilt er zeker van zijn dat ze een leuke tijd hebben en niet vast komen te zitten omdat de techniek ze in de steek laat. Als alles goed gaat en mensen enthousiast zijn, maakt dat de ontwikkeling dubbel en dwars waard!

Sergio Mensing

Co-owner & App developer